Doe de test

Stemtesten

Naar aanloop van de verkiezingen, verschijnen een aantal stemtesten. De meesten daarvan linken jouw mening over bepaalde thema’s aan een politieke partij. Hieronder vind je de tests die al beschikbaar zijn. Benny Mee vult aan naarmate de stemtesten beschikbaar worden.

 

castyourvote

Stemtest over het EU niveau (in het Engels, Frans en andere talen, niet in het Nederlands) die je antwoorden vergelijkt met de Europarlementsleden. Bron: MyVote2014.eu 

 

 

Kennistesten

Test je kennis over de verkiezingen en ga na of je mee bent met Benny Mee. Je zal hier in aanloop naar de verkiezingen een aantal kennistesten van Benny Mee zelf vinden en links naar kennistesten die andere sites voorzien.

playthegameKennistest over het Europese niveau van MyVote2014.eu (in het Engels, Frans en andere talen, niet in het Nederlands). Je krijgt naast je score ook een label, vb. ‘professional’ of ‘expert’. Waarschuwing: het is geen kattepis.

 

 

sambalQuizChristoff De Bolle of Koen Van den Heuvel? Wie is de Vlaamse zanger(es) en wie het Vlaams Parlementslid? Ludieke kennistest van de Vlaamse politiek (en de Vlaamse showbizz) aan de hand van een spel van het jongerenplatform van de VRT, Sambal.

 

 

 

Andere testen

hoe_eu_ben_jij

De ‘Hoe EU ben jij’ test doet wat het zegt: Na het beantwoorden van een aantal vragen kom je te weten in hoeverre jij je ‘EU’ voelt. Bovendien koppelt deze persoonlijkheidstest je ook aan een bekende persoon. De test is al een jaartje oud, maar nog altijd fijn.