Het idee

Twee organisaties met een missie

stemmen_aanschuivenStraks, op zondag 25 mei, kiezen we onze nieuwe vertegenwoordigers in het Vlaams, Brussels, Belgisch en Europees parlement. De campagnemachines van de politieke partijen draaien op volle toeren en ook de media sloven zich uit voor de ‘moeder alles verkiezingen’. Helaas keren steeds meer burgers de politiek de rug toe (volgens VRIND 2013 is maar 1 op de 4 Vlamingen politiek geïnteresseerd).

Kritische en geïnformeerde burgers zijn echter van uiterst belang voor een goede democratie. Net zoals oprechte politici dat zijn. Een goede democratie gaat met andere woorden om een gedeelde verantwoordelijkheid.

De Wakkere Burger vzw en Ryckevelde, beweging voor Europees burgerschap sloegen de handen in elkaar om beide partijen te wijzen op deze verantwoordelijkheid, en dit met de gezamenlijke campagne ‘Benny Mee’.

Bovendien vroegen ze aan organisaties uit het Vlaamse middenveld om deze boodschap te ondersteunen, met een grote bijval als gevolg: Meer dan 50 organisaties maken intussen deel uit van de Benny Mee Coalitie die vindt dat we onze democratie ter harte moeten nemen. 

Lees meer over de campagne.

Contact

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Contacteer Machteld  (Ryckevelde) voor alle vragen in verband met de huidige Benny Mee.

Contacteer Dieter (Wakkere Burger) voor alle vragen in verband met het vervolg op Benny Mee (na de verkiezingen).

 

Benny Mee Buttons

Benny Mee Logo (grijs)

Benny Mee Logo (blauw)

Benny Mee Logo + URL (grijs)

Benny Mee Logo + URL (blauw)

Ik steun Benny Mee Button

Wij steunen Benny Mee Button